Ing-Marie Bergqvist

Ledamot Mentorprogrammet
 Ing-Marie Bergqvist

Ing-Marie Bergqvist arbetar sedan 2012 som organisationskonsult och coach i eget företag på Directa. Under nästan trettio år har hon arbetat som chef och projektledare inom Marknad och Kommunikation i Posten och på Holmen Hygiene.  Insikten om att de tjusiga förändringsplanerna bara blir en pappersprodukt så länge inte medarbetarna är med på tåget, fick henne att gå en fyraårig utbildning i Organisation och Ledarskap på Gestaltakademin i Skandinavien där hon tog sin examen 2014.

 

 

Mitt bästa minne från Handels är när jag gick en kurs för Anders Risling som hette Människan i organisationen. Där var perspektivet människor istället för siffror. Kursen var helt upplevelsebaserad och vi satt i ring och tränade oss bland på att ge feedback  direkt till var och en i gruppen.

Ing-Marie blev invald i styrelsen 2015 och arbetar primärt med Mentorskapsprogrammet.
– Jag är med i styrelsen för att jag vill vara med och utveckla Kamratföreningen så att ännu fler upptäcker fördelarna med att vara medlem.  I Mentorutskottet får jag arbeta med det jag brinner för – att få  människor att växa, både privat och professionellt.

– Att vara medlem i Kamratföreningen är ett jättebra sätt att hålla kontakt med skolan och träffa gamla kurskamrater. Jag får lyssna på intressanta föredrag, äta god mat och sjunga snapsvisor – precis som under studietiden.  Det finns en härlig gemenskap och stolthet bland oss som har pluggat på Handels. Det ger mig också möjlighet att vara mentor åt en ung människa som är i början på sin karriär, vilket är minst lika stimulerande för mig som för min adept.

Vad var det bästa du lärde dig under din tid på Handelshögskolan?
– Det viktigaste jag lärde mig under min tid på Handels är hur viktigt det är för slutresultatet att samarbetet i gruppen fungerar bra.